Kort beskrivelse

DBBF har fået bevilliget ca. 700.000 kr. over to år til et talentudviklingsprojekt, som fokuserer på herrespillere mellem 18 og 23 år.

Det er netop i denne alder, at spillere går fra ungdom til senior, og det har historisk set været en stor udfordring at bevare flere af talenterne i elitesport. DBBF ønsker at støtte flere af sportens ungdomstalenter i denne overgang - og på grund af herrelandsholdets kommende deltagelse i EM kvalifikationen har Danmarks Idræts Forbund og DBBF valgt at prioritere herresiden først.

Med projektet "Talent til Elite" er formålet at skabe et elitemiljø omkring de talentfulde spillere, som kan resultere i at flere kommer videre ud i større og bedre elitemiljøer (udlandet) eller bliver ligaspillere i Danmark og dermed kan være med til at løfte det nationale niveau. Seniorlandsholdet skal ultimavt høste frugten af projektet og på sigt spille med om pladserne til EM-slutrunden.

Siden 2007 har Danmarks ungdomslandshold deltaget årligt ved EM-slutrunderne. Det har 4 gange resulteret i oprykning fra B-gruppen til A-gruppen (16 bedste nationer i Europa), og derudover har der været leveret mange fornemme placeringer. Der bliver lagt et godt fundament for dansk talentarbejde igennem klubberne og talentskolerne, og ungdomslandsholdsprogrammet giver mange spillere mere træning af høj kvalitet samt muligheden for mange internationale kampe. det er derfor glædeligt, at DIF har valgt at støtte talentudviklingen, så mulighederne for internationale kampe og ophold, mere træning af høj kvalitet, karriererådgivning, vejledning i fysisk træning og ernæring, samt mange flere tiltag tilbydes, når spillerne står midt i den svære overgang fra talent til elite.

Projektet blev skudt i gang i juni 2013 samtidig med A-landsholdets samling i Brøndby. Den nye herrelandstræner, finske Pieti Poikola, fik her mulighed for at se de danske talenter tætteste hold. Et herrelandshold (som deltog i EM-kval), et U23-landshold (deltog i træningskampe på Island) og et U20-landshold (deltog ved NM) blev efterfølgende udtaget. Flere af de unge spillere deltog på alle 3 landshold, hvilket blot vidner om, hvor højt niveau de unge talenter holder.

Målet er, at de kan etablere sig i løbet af de kommende sæsoner, og spillerne vil derfor blive tilbudt talenttræning, testning, karriererådgivning og vejledning i forbindelse med fysisk træning og ernæring.

Projektet ledes af DBBF's talentchef, Jesper Krone, og løbende evalueres og justeres det via en styregruppe bestående af repræsentanter fra DBBF og DIF.



 
 
Danmarks Basketball Forbund - Brøndby Stadion 20 - 2605 Brøndby - Tlf. +45 43 26 24 20 - Mail: info@basket.dk